Zupa wielkanocna wiejska

Składniki: 

 

100 g wołowiny pieczeniowej
100 g wieprzowiny
10 g boczku wędzonego
50 g cebuli 
3 ząbki czosnku
pomidor
sól i pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
100 g marchwi
1,5L bulionu mięsno-warzywnego
Wykonanie: 

Trzy rodzaje mięsa pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni do zrumienienia. Cebulę, pomidora, marchew i czosnek pokroić w kostkę. Następnie tak przygotowane marchew, czosnek i cebulę dorzucić do mięsa na patelnię i odrobinę podsmażyć. Przesmażone składniki przerzucić do garnka i zalać je bulionem jarzynowym, a następnie dodać przyprawy. Gotować do miękkości przez ok. 1 godz. Pod koniec gotowania dodać skrojonego pomidora oraz śmietanę. Gotową zupę podawać z pieczywem. 

Czas przygotowania: 1,5 godz.
Wartość energet.1 porcji: 420 kcal
Liczba porcji: 5