Zupa rybna

Składniki: 

 

25-30 dag filetów z ryby
15 dag włoszczyzny
2L wody
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
sól
1 jajo
pieprz
gałka muszkatołowa
natka pietruszki
Wykonanie: 

Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w paseczki. Filety rybne pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane włoszczyznę i rybę wrzucić do garnka z wodą, ugotować. Na koniec gotowania wywar doprawić przyprawami, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Oddzielić żółtko od białka. Rozrobić żółtko w kubeczku z odrobiną wywaru. Wlać żółtko rozpuszczone w wywarze do zupy. Gotową zupę podawać z ryżem oraz z posiekaną natką pietruszki. 

Czas przygotowania: 30 min.
Wartość energet.1 porcji: 160 kcal
Liczba porcji: 10