Kolorowe ciasto czekoladowe

Składniki: 

160 g herbatników czekoladowych
100 g masła
60 g białej czekolady
60 g mlecznej czekolady
60 g gorzkiej czekolady
5 płatków żelatyny
400 g tłustego kremowego twarogu
100 g cukru, 125 ml mleka
250 ml śmietany
wiórki czekolady
50 g wiśni kandyzowanych

 

Wykonanie: 

Herbatniki pokruszyć, wymieszać z 80 g stopionego masła. Dno tortownicy (22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i masą. Odstawić na godzinę do lodówki. Czekolady oddzielnie roztopić. Resztę masła roztopić w białej czekoladzie. Żelatynę namoczyć i rozpuścić na małym ogniu. Twaróg wymieszać z cukrem i mlekiem. Dodać żelatynę, wymieszać i pozielić na 3 równe części. Każdą wymieszać z innym rodzajem czekolady. Ubić śmietanę, podzielić na 3 części i wymieszać z każdą masą serową. Na tortownicę wyłożyć biały krem, następnie krem z mlecznej czekolady, na wierzchu krem z ciemnej czekolady. Odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Udekorować wiśniami i wiórkami czekolady.