Ciasteczka cynamonowe

Składniki: 

 

1/2 kostki margaryny
0,3 szkl. cukru pudru
1 jajo
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki kakao
1,3 szkl. mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 polewa czekoladowa
Wykonanie: 

Utrzeć margarynę z cukrem pudrem na gładko. Uzyskaną masę wymieszać z jajem oraz z cynamonem. Dosypać obydwie mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz z kakao. Zagnieść ciasto i włożyc je na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać z niego foremkami ciasteczka. Następnie układać ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem i piec je w temp. 175 stopni po 10 min. każdą serię. Wystudzone ciasteczka dekorować polewą czekoladową wedle uznania.